Ako správne vybrať práčku

Základné rozdelenie práčok:

Práčky s horným plnením - sú ideálne, ak ste obmedzený priestorom. Tento typ práčky je užší (spravidla je to cca. 40cm) a vôjde sa takmer kdekoľvek. Funkčnosťou a parametrami môžu byť zhodné, ako práčky s predným plnením, no väčšinou sú vhodné pre menšie objemy prádla.

 

Práčky s predným plnením - ak pre Vás priestor nie je problém, väčšinou je práve tento typ práčky vhodný pre Vás. Šírka týchto práčok je vždy okolo 60cm a dokážu vyprať na jedno pranie až 9kg prádla (podľa modelu)

 

 

Dôležité faktory na zváženie pri výbere práčky:

Kapacita 

Kapacita  práčok sa obvykle pohybuje od 4 kg až do 11 kg. Základom je samozrejme počet ľudí, pre ktoré budete prať.Pri praní samozrejme nemusíte využívať plnú kapacitu práčky, v takom prípade ale počítajte so zvýšenou spotrebou.

Na druhú stranu však platí, že bubon by nikdy nemal byť naplnený až po samý okraj. Ideálne je ponechať zhruba 15 cm voľného priestoru – bielizeň sa lepšie vyžmýka, pri vyťahovaní z bubna nebude toľko pokrčená a tiež sa prášok lepšie rozpustí. Myslite aj na to, že maximálna kapacita práčky sa počíta pre bavlnenú alebo ľanovú bielizeň, s inými materiálmi bude o niečo nižšia.

Aký počet otáčok potrebujem? (odstredivosť)

Ďalším dôležitým parametrom sú maximálne otáčky práčky pri odstreďovaní. Čím viac otáčok dosahuje, tým lepšie bude bielizeň odstredená = tým suchšiu bielizeň z práčky vytiahnete. Nikdy síce nebude úplne suchá, ale ak napríklad k následnému sušenie využívate sušičku, budete ju využívať kratšiu dobu, čím ušetríte nielen čas, ale aj energie. Ak teda vlastníte sušičku odporúča sa  aspoň 1200 ot./min. Ak sušičku nepoužívate, s prehľadom vám vystačí 1400ot./min. Najvýkonnejšie práčky mávajú až 1600ot./min. Určite však odporúčame práčku, ktorá umožňuje rýchlosť otáčok regulovať – citlivej bielizni by totiž príliš vysoké otáčky mohli ublížiť - predávame práčky len s touto možnosťou nastavenia.

Ako ušetriť za energie?

 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Ochotný a profesionálny personál, veľký výber tovaru. Ďakujem

Overený zákazník,

Oceňujem prelink priamo zo stránky predajcu na zaplatenie - zjednodušuje to spôsob platby a prípadnú chybu pri platení.

Overený zákazník,

Nemám

Overený zákazník,